ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі розміру бюджетного призначення, очікуваної
вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне
використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному
державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських
формувань, його категорія: Опорний заклад “Шпанівський ліцей Шпанівської сільської
ради Рівненського району Рівненської області”, вулиця Шкільна, будинок 2а, село Шпанів
Рівненського району, Рівненська область, Україна, 35301, ідентифікаційний код 24178300,
категорія: пункт 3 частини 1 статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі»
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у
разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви
відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за
наявності): ДК 021:2015: 03220000-9 — Овочі, фрукти та горіхи (помідори свіжі, огірки
свіжі, капуста свіжа, перець солодкий, цибуля ріпчаста, часник, буряк столовий, морква,
лимони, банани, апельсини, яблука, сливи, груші, виноград, мандарини)
Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-12-25-004844-a
Вид процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями
Розмір бюджетного призначення: 470000,00 грн з урахуванням очікуваної вартості
предмета закупівлі. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлене аналізом
діючих ринкових цін
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 470000,00
грн.
Розрахунок потреби у 2024 році підтверджений, виходячи з основних виробничих
показників:
— фактичних видатків у 2023 році;
— розмір бюджетного призначення визначений за результатами аналізу вартості
товару та відповідно до наявних коштів у кошторисі на закупівлю товару.
Обґрунтування технічних, якісних характеристик.
№
п/п
Найменування
товару
Кількість
(обсяг), кг
Технічні та якісні характеристик товару
1. Помідори свіжі 640 Плоди томатів мають бути свіжими, цілими, чистими,
здоровими, неперезрілими, щільними, не роздавленими, без
нетипової зовнішньої вологи, з плодоніжкою або без неї, без
механічних пошкоджень і сонячних опіків. Допускаються на
плодах томатів легкі натиски від тари. Не допускаються
гнилі. Вирощені в природних умовах без вмісту хімічних
речовин, без ГМО
2. Огірки свіжі 540 Огірки свіжі мають бути цілими, свіжими, чистими,
нормальної структури та форми, без механічних
пошкоджень, з плодоніжкою або без неї. Не допускаються
гнилі. Вирощені в природних умовах без вмісту хімічних
речовин, без ГМО
Капуста свіжа 1970 Капуста за характеристикою і нормою - ранньостигла,
середньостигла та пізньостигла. Товарний сорт - перший.
Качани повинні бути свіжими, цілими, щільними, цілком
сформованими, різного ступеня щільності (не пухка), не
пошкодженими шкідниками. Мати нормальний запах
властивий даному ботанічному сорту, без стороннього
запаху і присмаку, Без загнилих, жовтих, зів’ялих та
забруднених листків. Споживче пакування полімерна сітка
вагою від 10 кг – 25 кг. Відповідно вимогам стандартизації
та сертифікації України.
4. Перець
солодкий
50 Видовжені плоди, довжиною 8-10 см., D=5-7см
Перець овочевий свіжий, плоди цілі, чисті, сформовані,
непошкоджені, смак і запах характерний солодкому перцю.
Смак і запах – відповідає даному ботанічному сорту, без
стороннього запаху і присмаку.
Не допускається наявність з механічними пошкодженнями,
пошкоджених сільськогосподарськими шкідниками,
тріснутих, гнилих, запарених, морожених.
Якість повинна відповідати нормам ГОСТ, ДСТУ та інших
документів, що діють на території України. ДСТУ 7075:2009
5. Цибуля
ріпчаста
1025 Цибуля ріпчаста має бути не пошкодженою, високоякісною
(гнила і зіпсована не допускається), чистою, не
підмороженою, властива для даного ботанічного сорту
форми і кольору, без порожнього та твердого денця, без
комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень, не
проросла, достатньо сухою (з сухими верхніми лусками і
висушеною шийкою), без надлишкової поверхневої
вологості та без стороннього запаху та присмаку. Споживче
пакування полімерна сітка вагою від 10 кг – 25 кг.
6. Часник 3,3 Головки сухі, без стебел, D = 3-5 см., фасування в
сітках.ДСТУ-4948:2008
Головки тверді, свіжі однорідного світло-молочного
кольору, без пошкоджень та плям, не заражені
сільськогосподарськими шкідниками, без ознак гнилі
Смак і запах – без стороннього запаху і присмаку.
Якість повинна відповідати нормам ГОСТ, ДСТУ та інших
документів, що діють на території України.
7. Буряк
столовий
1000 Буряк столовий першого гатунку. Коренеплоди свіжі, цілі,
чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не гнилі, без пошкоджень, не
уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, типові для
ботанічного сорту за формою і забарвленням, з довжиною
залишених черешків не більше ніж 2,0 см або обрізаних в
рівень з плечиками коренеплода. Допустимі коренеплоди з
надламаними корінцями. Не пошкоджені шкідниками.
Споживче пакування полімерна сітка вагою від 10 кг – 25 кг.
8. Морква 1650 Морква столова. Коренеплоди мають бути гладенькими
свіжими, цілими, чистими, незів'ялими, не тріснутими, не
підмороженими, без пошкоджень шкідниками, без зайвої
зовнішньої вологості, правильної форми та забарвленню
типової для ботанічного сорту, з довжиною черешків не
більше 2 см або без них. Споживче пакування полімерна
сітка вагою від 10 кг – 25 кг. Відповідно вимогам
стандартизації та сертифікації України.
9. Лимони 308 Плоди мають бути цілі, чисті, щильні, без механічних
пошкоджень та тріщин, без ознак гнилі, без пошкоджень
шкідниками , без уражень хворобами, не в’ялі, не
підморожені, колір жовтий, без плям.
10. Банани 1530 Банани повинні бути вищого ґатунку, свіжі, цілі, чисті, з
жовто-зеленкуватим забарвленням шкірки, та з незначними
залишками зелені на кінцях. М’якоть щільна, шкірка легко
від неї відділяється, без механічних пошкоджень та тріщин,
без ознак гнилі, без пошкоджень шкідниками, не уражені
хворобами, без плям. За розміром -середні. Не допускаються
плоди підморожені.
11. Апельсини 1170 М`якоть плодів солодка, соковита. Вирощені в природних
умовах без перевищеного вмісту хімічних речовин, без
ГМО. Апельсини свіжі, чисті, не в`ялі, достатньо зрілі, без
ознак гнилі, без механічного пошкодження та пошкодження
шкідниками. Розмір – середній, кожура середньої щільності,
типовою для даного сорту форми і забарвлення. Вміст
нітратів мг/кг, не більше норм визначених ДСТУ.
12. Яблука 1830 Повинні бути свіжі, столові, порційні, середнього розміру,
стиглі, цілі, чисті, без сторонніх запахів та присмаків, без
ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкодження
шкідниками. Плоди за формою і забарвленням, властиві
даному помологічного сорту, з плодоніжкою або без неї, але
без пошкоджень шкірки плоду.
13. Сливи 290 Повинні бути свіжі, чисті, достатньої зрілості, без
механічних пошкоджень, без плісняви та гнилі, без
пошкоджень шкідниками та хворобами, без перевищеного
вмісту хімічних речовин. Забарвлення – притаманне даному
виду. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту.
Повинні бути упаковані таким чином, щоб забезпечувалося
їхнє належне зберігання. Тара повинна бути міцною, сухою,
чистою, без сторонніх запахів. Без ГМО. Поставка товару
здійснюється відповідно до сезону.
14. Груші 255 Плоди по формі і кольору властиві для даного ботанічного
сорту, цілі, чисті, без зайвої вологи, без пошкоджень, з
плодоніжкою цілою чи зламаною, без пошкодження шкіри
плоду. Смак і запах: Солодкий, властивий помологічному
сорту, не менше 55 мм. Вага плоду: 150-220 г; товарний
сорт: вищий.
15. Виноград 120 Повинен бути вирощений в природних умовах, без
перевищеного вмісту хімічних речовин. Ягоди мають бути
цілі, здорові, чисті, щільні, без механічних пошкоджень та
тріщин, без ознак гнилі, пошкоджень шкідниками та
хворобами, не в’ялі, достатньої зрілості, колір відповідного
виду, без плям. Товар повинен постачатися в належній тарі,
яка відповідає характеру товару і захищає від пошкоджень
під час транспортування (доставки), упаковують в дерев’яні
ящики або картонні коробки. Тара повинна бути міцною,
сухою, чистою, без сторонніх запахів. Без ГМО. Поставка
товару здійснюється відповідно до сезону
16. Мандарини 415 Повинні відповідати показникам якості ДСТУ, свіжими,
цілими, чистими, не в`ялими, не порізаними, не прижатими,
не пошкодженими, без гнилі, без механічних пошкоджень.
Розмір – середній, кожура середньої щільності.